Friday, December 18, 2015

Petua Menutup Pintu Rumah


Apabila malam menjelang tiba, tutup la pintu-pintu rumah dengan menyebut Allahuakbar, Allahuakbar,Allahuakbar dan diikuti dengan surah Yasin Ayat ke 9. Agar kediaman kita terhindar dari segala gangguan jin dan syaitan serta musibah. Insya Allah Bermaksud: [ Dan kami jadikan dinding di hadapan mereka dan dinding di belakang mereka dan kami tutup (mata) mereka sehingga mereka tidak melihat].



۞PROMOSI HEBAT SMARTWATCH۞


Yang Mana Satu Menjadi Pilihan..


Malas nak pegang Hp?
Selalu lupa dan tertinggal handphone?

Kelebihan smart watch :
✔ boleh call dan answer call
✔ boleh read sms, whassap dan sebagainya
✔ camera shutter bila nak snap gmbr dari phone cuma touch skrin jam dan gmbr akan muncul di jam kemudian auto save di phone
✔ support music
✔ calculator
✔ alarm jam
✔ recording
✔ accept BT notification
✔ bluetooth connect to phone
✔ Anti lost function bila phone anda jauh dari anda dlm jarak 10 meter smartwatch akan vibrate dan alarm berbunyi
✔ Sport function seperti kira kalori dlm badan,sleep well dan lain2

Ada 3 warna : hitam,putih dan merah
Bukan RM250, Bukan RM200
Harga Promosi Kali ni RM1XX sahaja!!!
Untuk dptkan harga DISKAUN ini,
komen "SAYA NAK" di bawah dan
☎ sms/whassap "SMART" ke 011-31210159 ☎
☎ sms/whassap "SMART" ke 011-31210159 ☎
☎ sms/whassap "SMART" ke 011-31210159 ☎

p/s : Tawaran akan ditutup pada bila2 masa sahaja!
p/p/s: Jika tiada Reply dari kami bermakna Stok Jam SmartWatch Limited Edition sudah habis. Cepat SMS / Whassap sekarang !
Baca Lagi ...

Thursday, December 3, 2015

Penyangkut Baju Kreatif

  
Kreatif adalah salah satu sifat yang perlu ada dalam kehidupan kita. Dalam menghadapi atau menangani sesuatu masalah kadang kita perlu bersifat kreatif kerana ia akan membangkitkan daya fikir yang diluar kotak atau sesuatu idea lain dari yang lain.. Haa.. bila sudah kreatif setiap masalah akan menjadi suatu peluang, lebih2 lagi di zaman GST ni banyak barang kena cukai dan mahal pulak harganya.. Jadi apa caranya menjimatkan kos yang boleh anda lakukan? Berfikirlah secara kreatif, tidak semua perkara perlu dibeli dan membebankan malah anda boleh membuatnya sendiri.. Jom kita lihat salah satu contoh kreatif bagaimana pelbagai barangan boleh dihasilkan dari besi penyangkut baju.


Kreatifnya beliau!Lihatlah apa yang boleh dibuat dengan hanya menggunakan Penyangkut baju.. hampir semua benda!❤ { www.totbakedesign.com } ❤

Posted by Tot-Tot on 6hb Mac 2015



Baca Lagi ...

Monday, June 22, 2015

Acapkali Disebut Dan Berlaku Bila Ramadhan..

Sebuah Video pendek berkaitan dengan ragam rakyat malaysia apabila berada dalam bulan ramadhan. Pelbagai telatah dan karenah cuba diadunkan bersama dalam video pendek ini, menjadikan ia menarik dan seronok untuk ditonton. Ianya pasti menghiburkan dan yang paling penting penuh dengan pengajaran...

Video terbaru dari Mat Lutfi berkaitan dengan ragam rakyat malaysia apabila berada dalam bulan ramadhan. Menghiburkan...

Posted by Sukan Star TV on 6hb Julai 2014



Apapun, persembahannya bagus.Terbaik!. Nak dengar lagi selingan Audio Kelakar Bulan Ramadhan? ★ Klik Sini Untuk Mendengarnya ★


| Ramadhan: Care for Hunger |Bersempena Ramadhan yang bakal tiba, Islamic Relief Malaysia kini menjalankan kempen...

Posted by Islamic Relief Malaysia (IRM) on 2hb Mei 2015



Baca Lagi ...

Saturday, May 23, 2015

Gambar Ajaib


Sebuah gambar mampu mengungkapkan pelbagai perkataan, tafsiran dan makna yang tersurat atau tersirat disebaliknya.. Gambar ini diambil di sebuah kawasan padang pasir Arab saudi ketika matahari sedang terbenam. Sekali pandang ianya hanyalah sebuah gambar biasa, 2x pandang ianya menjadi luarbiasa.. Apa yang anda lihat di dalam gambar tersebut hanyalah bayang-bayang unta, manakala unta yang sebenar hanyalah garis-garis kecil itu sahaja.

Bila melihat gambar unta dan bayang, teringat penulis kata hikmat dalam cerita Ong Bak 3 yang diminati, katanya.. " If you have been scared by the darkness that's been following you, you remember wherever the shadow appears, the light is always nearby.."









| Ramadhan: Care for Hunger |Bersempena Ramadhan yang bakal tiba, Islamic Relief Malaysia kini menjalankan kempen...

Posted by Islamic Relief Malaysia (IRM) on 2hb Mei 2015



Baca Lagi ...

Sunday, May 17, 2015

Keyboard Shortcuts

Penggunaan komputer memang tidak asing lagi pada masa kini tak kira peringkat masyarakat`dan tahap umur. Hampir kebanyakan dari kita menggunakan komputer dalam kehidupan seharian.. Namun pasti segelintir yang masih kekok, atau janggal dalam menggunakan komputer dengan lebih cekap dan berkesan. Beberapa panduan pintasan papan kekunci yang berguna boleh diperolehi di sini, dimana ianya akan lebih memudahkan lagi cara mengendalikannya atau tugas menggunakan komputer...

More than 100 Keyboard Shortcuts must read & Share Keyboard Shortcuts (Microsoft Windows) 1. CTRL+C (Copy)...

Posted by GreenYatra on 1hb Disember 2013


| Ramadhan: Care for Hunger |Bersempena Ramadhan yang bakal tiba, Islamic Relief Malaysia kini menjalankan kempen...

Posted by Islamic Relief Malaysia (IRM) on 2hb Mei 2015



Baca Lagi ...

Musik Dari Barangan Terbuang

Siapa sangka barangan yang terbuang pun boleh menghasilkan musik. Kalo fikiran sudah kreatif barangan yang asalnya sudah dianggap tak bernilai pun boleh ditukar menjadi berharga, hasil seni dari sebuah idea.. Kadang-kadang kita perlu berfikir di luar kotak untuk mengitar semula barangan terbuang yang dianggap sampah, dengan itu alam sekitar akan menjadi bersih dan tidak berlaku pembaziran...

Wow dah macam lagu techno dah.. Hebat..

Posted by Blog Cili on 11hb Mei 2015


| Ramadhan: Care for Hunger |Bersempena Ramadhan yang bakal tiba, Islamic Relief Malaysia kini menjalankan kempen...

Posted by Islamic Relief Malaysia (IRM) on 2hb Mei 2015



Baca Lagi ...

Cara Pakai Serban


Bila tengok orang pakai serban, terdetik juga dihati hendak pakai serban apalagi ianya adalah pakaian sunnah nabi kita iaitu nabi Muhammad S.A.W. Tapi hendak pakai serban bukanlah semudah yang dilihat, ada kaedah dan caranya yang tersendiri.. Mungkin video ini sedikit sebanyak akan menolong anda dan penulis sendiri bila hendak memakai serban nanti. Apapun video ini cuma sebagai panduan sahaja, pasti banyak lagi cara yang lebih mudah untuk memakai serban yang boleh dicari dan dipelajari..

Cara pakai serban

Posted by Kerja Dari Rumah on 24hb Februari 2015


| Ramadhan: Care for Hunger |Bersempena Ramadhan yang bakal tiba, Islamic Relief Malaysia kini menjalankan kempen...

Posted by Islamic Relief Malaysia (IRM) on 2hb Mei 2015



Baca Lagi ...

Thursday, April 23, 2015

Nak Jadi Cerdik?


Apakah rahsia untuk menjadi cerdik? Memiliki kekuatan memori seumpama sebuah komputer dan memiliki kebijaksanaan atau hikmah juga berkat dari ilmu yang dicari serta dipelajari.. Saksikan petikan ceramah yang sangat menarik dari Ustaz Badli Shah Alauddin. Petua penting bukan hanya untuk pelajar malah semua peringkat masyarakat dalam menuntut ilmu dan menjadi insan yang cerdik dari sudut fizikal, emosional serta spiritual. Banyak maklumat berguna yang pasti bermanfaat dan mampu membuka minda jika didengar secara teliti, direnungi dan dikaji isi ceramah yang disampaikan oleh beliau. Apapun ceramah beliau BEST! Wajib anda dengar, dan sebarkan supaya lebih ramai yang dapat manfaat darinya...


Sedutan ceramah yang sangat menarik dari Ustaz Badli Shah Alauddin. Petua penting untuk pelajar dalam menuntut ilmu dan...

Posted by Zonkuliah on 1hb September 2014






Baca Lagi ...


Blogged.my
Kedai Backlink,Backlink Percuma
Hijri Calendar
Kalendar Besar
My Weather✔