Monday, January 27, 2014

Dengan Sebatang Kapur Tulis..

Sebuah filem pendek mengisahkan bagaimana seorang budak lelaki yang bermasalah di rumah dan sekolah terhimpit oleh tekanan, sehingga dia mendapat idea melepaskan segala masalahnya dengan melukis garisan sebuah permainan lompat dalam petak dengan sebatang kapur tulis.. Akhirnya segala tekanan emosi yang dirasai dilepaskan pada permainan tersebut dan diterjemahkan dalam bentuk tariannya yang tersendiri...



Baca Lagi ...

Sunday, January 26, 2014

Iklan Terbaik - Ayat Power

Pantun Melayu ada mengatakan Kerana Pulut,Santan Binasa; Kerana Mulut,Badan Binasa.. begitulah lumrah kehidupan kita, perkataan yang baik mampu menyentuh hati manusia begitu juga sebaliknya.Bukankah perkataan yang baik itu juga merupakan sedekah? Perkataan yang terhasil samaada percakapan atau tulisan mempunyai kesan akibatnya yang tersendiri.Natijah baik atau buruknya bergantung kepada hasil perkataan yang kita pilih...
Change your words. Change your world.



Baca Lagi ...

Segmen Ina Sazali Mencari Rakan Bloglist 2014


Segmen mencari rakan Bloglist 2014 telah pun tiba.. Jom sertai segmen ini bagi memeriahkan dan menjalinkan silaturahim antara para Blogger di luar sana.. Tambah kawan dan saling berkenalan akan lebih mengeratkan persahabatan.


Syarat penyertaan mudah saja..:
1. follow blog Ina Sazali
2. letakkn tajuk Segmen Ina Sazali Mencari Rakan Bloglist 2014
3. letakkn banner atas tu dan backlink kan ke blog Ina Sazali.
4. letakkn entry korang di kotak komen blog Ina Sazali.
5. tarikh tamat : 23.1.2014-23.2.2014
6. kesemua blogger yang sudi join akan diletakkan dibloglist Ina Sazali spnjg thn 2014
senarai peserta

✿Selamat bersegmen dan good luck~✿


Dadali- di saat sendiri

Info teknikal- Sekiranya lagu tak keluar, klik kanan pada icon muzik dan pilih play, lagu boleh dengar semula..
Press ctrl + C to Copy html embedded music code and ctrl + V to put on your Blog or Website

Baca Lagi ...

Friday, January 24, 2014

Video Tutorial - Manfaat Lain Dari Cuka

Kebanyakan dari kita pasti memiliki walau sebotol cuka di rumah.. tapi tahukah kita selain dari kegunaan untuk masakan cuka juga ada banyak manfaat lain yang mungkin tak diketahui sebelum ini.. jom kita tengok apakah manfaat yang boleh dipelajari dan digunapakai dalam video tutorial ini.








Baca Lagi ...

Video Lawak - Oh Tidak, Lidahku..

Anda pasti terhibur melihat telatah budak perempuan ini yang pura2x lidah tersepit dihadapan pelanggan Aiskrimnya.. Ha ha, memang lawak habis...



Baca Lagi ...

Monday, January 20, 2014

Alat Muzik Pelik


Sekali pandang, tak ubah seperti sebuah kuali besar yang digunakan ketika majlis kenduri.. tapi anda jangan terpedaya, ini adalah merupakan sebuah alat muzik.Percayakah anda, alat muzik pelik ini mampu mengeluarkan bunyi yang menarik dan alunan muzik mengasyikkan apabila dimainkan oleh seorang profesional.Alat muzik ini dipanggil 'Hang Drum' atau Dram tangan.Khabarnya, ia diberi nama begitu kerana 'hang' bermaksud tangan (hand) dalam bahasa Bernese.Alat muzik ini mula dibangunkan atau dicipta di Switzerland.Agaknya lepas ni, sapa ada kuali besar kat rumah tu, bolehlah ubahsuai jadi alat muzik cam ni.. kih2x.Apapun, jom kita layan alunan muzik yang dimainkan oleh Yuki Koshimoto ini..



Baca Lagi ...

Friday, January 17, 2014

Segmen Jalan-Jalan Cari Kawan

Mai dekat! Mai dekat! Ni segmen cari kawan, bukan segmen cari jodoh...hehe

Lately ni sally jarang blogwalking sebab sally dalam mood final exam...sebab tak nak hampakan korang...Sally buat satu segmen...sambil korang cari kawan, sally blogwalking...okay tak ni..?

http://sallysamsaiman.blogspot.com/2014/01/segmen-jalan-jalan-cari-kawan.html

Segmen Jalan-Jalan Cari Kawan

Syarat-syaratnya:

  1. Follow blog Sally, Add To Circle Google+ Sally, Follow Twitter Sally dan Like Fanpage Sally
  2. Buat satu entry bertajuk Segmen Jalan-Jalan Cari Kawan.
  3. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish.
  4. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen.
Segmen ini akan berlangsung dari 12/1/2014 sehingga 22/1/2014 (10pm)

2 orang blogger yang bertuah akan menerima hadiah saguhati (undian melalui random.org)


**untuk memudahkan letak link blog, mohon ikut tutorial yang ni.. bukan ape, nak jimatkan ruang, tak payah tulis link berjela...**


support Sally... jom....
Baca Lagi ...

Kongsi Resepi


Anda ingin berkongsi resepi atau belajar resepi baru? My resepi, my way begitulah tajuk post menarik dari Blog Puan Yana yang mampu membuat mata anda terpesona, melihat hidangan makanan yang nyam-nyam menyelerakan.. Penulis dapat tahu yang my resepi, my way adalah merupakan 2nd Giveaway (GA) dari beliau ketika 'Blogwalking' tadi.. So, mungkin ia berguna kepada anda dan terfikir, why not share? bak kata penulis2x blog, sharing is caring..



⇨Sumber: lipstikmerahyana


Baca Lagi ...

Tuesday, January 14, 2014

Video Menarik - Roda Kehidupan: Iklan Menyentuh Hati...

Lumrah hidup manusia saling memerlukan antara satu sama lain.. hari ini jika kita membantu orang lain, nescaya orang lain akan membantu kita pula dihari kemudian.. kehidupan umpama roda yang berputar, hari ini kita di atas, mungkin esok lusa kita di bawah.. bantulah mereka yang memerlukan pertolongan dengan ikhlas dan niat kerana tuhan, pasti tuhan akan memberi pertolongan pula kepada kita dengan bantuan yang tidak disangka-sangka...



Baca Lagi ...

Filem Pendek Kasih Ke Syurga: Sebenarnya pakcik ayah Rizq...

Filem yang dikeluarkan oleh Dramatic Pictures yang sangat menyentuh hati dan membuka minda dalam menyampaikan mesej berguna serta kesedaran kepada masyarakat terutamanya dalam mendidik anak-anak.Marilah kita sama-sama mencari dan memahami apa yang tersurat dan tersirat dalam filem ini..



Baca Lagi ...

Video Menarik - Nasib Isteri Suka Membebel

Memandu kereta menuju ke suatu destinasi yang jauh pasti memenatkan.Pasti tumpuan dan situasi yang tenang adalah diperlukan supaya perjalanan berjalan lancar dan terhindar dari sebarang bahaya.. Apakah yang akan anda lakukan sekiranya ada seseorang dalam kereta suka potpet2x tanpa henti ketika anda sedang memandu? Mari kita saksikan kesudahan cerita ini..



Baca Lagi ...

Sunday, January 12, 2014

Video Tutorial - Panduan Solat Sunat Dhuha, Tahajud, Taubat, Tasbih dan Sujud Syukur


Share/Bookmark
Sebuah video yang memberi penerangan secara ringkas tentang bagaimana untuk melakukan Solat Sunat Dhuha, Tahajud, Taubat, Tasbih dan Sujud Syukur.Disampaikan secara santai dan bersahaja oleh YM Raja Shamri bin Raja Husin seorang Perunding Motivasi dari Golden Minds consultant. Kenali YM Raja Shamri dengan lebih dekat?



Baca Lagi ...

Saturday, January 11, 2014

Dron Penghantar Barang?

  
Share/Bookmark

Sebuah prototaip yang diberi gelaran Paketkopter atau packet copter dari Syarikat Ekspress pos dan logistik Deutsche Post DHL German, telah direkacipta dan dipandu uji pada Isnin lalu iaitu 9 Disember 2013 untuk memudahkan proses penghantaran barang.Pesawat kecil (Dron) itu mampu membawa beban muatan sehingga 3 Kilogram (6.6 paun).
Dalam usaha untuk menangani masalah penghantaran barang kecemasan dan kesukaran perjalanan untuk sampai ke suatu destinasi Dron adalah satu alat penghantaran yang cekap dan berkesan.Ianya mampu beroperasi sejauh 1 Kilometer (0.6 Batu) dan dibenarkan terbang dengan paras ketinggian tidak melebihi 100 meter (330 kaki) dari permukaan bumi.
Menurut pihak Syarikat tersebut, ujian penerbangan Dron yang telah diadakan itu hanyalah merupakan sebagai suatu projek penyelidikan untuk mengetahui keberkesanan teknologi dan mereka belum merancang untuk menggunakannya dalam penghantaran sebenar...




Baca Lagi ...


Blogged.my
Kedai Backlink,Backlink Percuma
Hijri Calendar
Kalendar Besar
My Weather✔