Tuesday, December 31, 2013

Video Tutorial - Kaedah Buat Bunga Origami Yang Cantik

Ketahui dan pelajari bagaimana kaedah menghasilkan bunga origami yang cantik dan menarik dengan menggunakan kertas.Kertas pelbagai warna juga boleh diguna dengan kaedah origami ini bagi menghasilkan pemandangan harmoni bak musim bunga gitu.. Pasti nanti bunga yang terhasil itu mampu dijadikan perhiasan seperti penghias kotak hadiah dan pelbagai lagi...



Baca Lagi ...

Video Menarik - Budak Lelaki Main Muzik Dengan Mesin Basuh

Kalo dah berbakat tu, mesin basuh pun boleh dijadikan alat musik.. Hadoi.. ni mesti mak dia marah tak bagi main internet ni, keluar jalan makan angin (bercuti) pun tak der, sudahnya mesin basuh mak dia yang jadi mangsa.Maklumlah time cuti sekolah biasanya budak nak lepas tension (bergembira) tapi makin stress pulak jadinya... tu la pasal bakat terpendamnya tu tiba2x terkeluar. Apapun, persembahannya bagus.Terbaik!★ Klik Sini Untuk Tonton ★


Baca Lagi ...

Monday, December 30, 2013

Permainan Epic Rail


Blogged.my
☎My Cbox☎
Kalendar Besar
My Weather✔
Anda selaku Petugas di stesen kawalan utama lalulintas keretapi, telah diberi kepercayaan menjalankan tugas mengawal dan menjaga keselamatan perjalanan serta penumpang semasa perkhidmatan keretapi sedang beroperasi.. Kesilapan dan kecuaian ketika menjalankan tugas boleh membawa padah... ★ Klik Sini Untuk Main ★⇨untuk maksimum skrin menjadi lebih besar tekan Alt dan Enter secara serentak dan buat semula untuk Skrin Normal (skrin asal)..




⇨Lagi Permainan?: Koleksi Permainan




Sebagai Tanda Sokongan anda kepada blog ini 'Please Click' mana-mana iklan yang ditaja oleh Nuffnang.Terima kasih di atas keikhlasan anda..

Baca Lagi ...

Sunday, December 29, 2013

Permainan Wira Udara



Musnahkan musuh dan apa sahaja disekitarnya dan terus bertahan sehingga nokhtah terakhir... ★ Klik Sini Untuk Main ★⇨untuk maksimum skrin menjadi lebih besar tekan Alt dan Enter secara serentak dan buat semula untuk Skrin Normal (skrin asal)..

⇨Lagi Permainan?: Koleksi Permainan




Baca Lagi ...

Saturday, December 28, 2013

Video Menarik - Pesilat Wanita Hebat Lagi Mengancam

Waduh... hebat gaya silat wanita ini, kalo kail panjang sejengkal jangan cuba2x nak ayat atau ngurat dia.. silap2x boleh masuk hospital wo.. Apapun, persembahannya bagus.Terbaik!★ Klik Sini Untuk Tonton ★



Baca Lagi ...

Video Lagu - Jom Solat Berjemaah (Gangnam Style Versi Islamik)

Sebuah lagu Islamik yang menarik dan sedap didengar.. boleh mendorong muda-mudi(generasi kini) mendekati surau/masjid apabila mereka menyanyikan lagu ini, tak kira di mana samaada seorang diri atau beramai-ramai... apapun ianya adalah satu usaha dakwah yang kreatif, syabas diucapkan buat mereka.. lepas ni, penulis pun nak jadi kaki masjid jugalah.Amin. Jom Solat Berjemaah...


Baca Lagi ...

Wednesday, December 25, 2013

Video Lawak - Bila Perempuan Kena Gigit Lintah

Anda pasti akan tergelak bila menonton video ini yang mengisahkan sebuah kehidupan kampung pasangan suami isteri.. Jom kita tonton kisahnya...
Share/Bookmark





Baca Lagi ...

Monday, December 23, 2013

Permainan Wolverine Tokyo Fury

  
Share/Bookmark


Permainan Wolverine Tokyo Fury
Wolverine mengamuk dan berjuang dengan sepenuh keberanian dan kekuatan fizikal yang dimilikinya, menghapuskan semua ninja dan gengster yang wujud dalam dunia gelap (pertubuhan rahsia) di bandar Tokyo.Perjuangan hidupnya kini adalah terletak ditangannya sendiri...  Permainan ini terbahagi kepada 3 mode iaitu anda diberi pilihan bermain dalam Story Mode, Endless Mode dan Survival Mode.
1.Dalam Story Mode anda harus berlawan atau bergelut dengan ninja dan gengster dalam mencari haluan untuk menyelamatkan Mariko yang telah diculik.
2.Dalam Endless Mode anda harus berlari sepantas dan sejauh yang mungkin di atas sepanjang bumbung bangunan bandar Tokyo.Anda tidak boleh berhenti lama, jika tidak permainan 'Game Over'.
3.Dalam Survival Mode pula anda akan diuji sejauh mana anda dapat berlawan dan terus bertahan menentang Ninja yang begitu mencabar keupayaan dan kesabaran anda sebagai seorang Wolverine...


Controls ☑

Pemain yang berjaya mengumpul markah tertinggi dan berada dicarta 5 ke atas mingguan akan memenangi hadiah ☑

Makluman Teknikal:
Setelah anda berjaya muaturun game tersebut dan anda ingin bermain dalam skrin lebih besar sila ★ Klik Sini Untuk Skrin Besar ★ ⇨untuk maksimum skrin menjadi lebih besar tekan Alt dan Enter secara serentak dan buat semula untuk Skrin Normal (skrin asal).. Terima Kasih.

⇨Lagi Permainan?: Koleksi Permainan


Baca Lagi ...

Sunday, December 15, 2013

Permainan Extreme Quad

  
Share/Bookmark


Permainan Extreme Quad
Pecut Quad Bike melalui permukaan jalan yang mencabar, membuat lompatan dan mengelak halangan.Berlumba Untuk Menang!
Controls ☑

Pergerakan >Butang Anak Panah (Arrow keys).    X - Tengok Belakang.




⇨Lagi Permainan?: Koleksi Permainan




Sebagai Tanda Sokongan anda kepada blog ini 'Please Click' mana-mana iklan yang ditaja oleh Nuffnang.Terima kasih di atas keikhlasan anda..

Baca Lagi ...

Monday, December 9, 2013

Video Menarik - Kucing Pujuk Bayi Menangis


Share/Bookmark

Pandai betul kucing ni, tepuk - tepuk kepala bayi tu pujuk supaya jangan menangis, binatang pun ada sifat belas ehsan walaupun tidak dikurniakan akal seperti manusia.. apapun tindakan kucing itu nampak cute dan boleh menjadi pengajaran kepada Khalifah ciptaan tuhan hari ini yang semakin hilang sifat kemanusiaan...


Baca Lagi ...

Saturday, December 7, 2013

Permainan Penyerang Berperisai

  
Share/Bookmark


Permainan Penyerang Berperisai
Penyerangan Makhluk Asing dari Angkasa telah berlaku di kawasan pusat bandar.Jentera2x perang berperisai mereka telah dihantar disetiap kawasan bandar.Ribuan manusia terkorban dalam perang penaklukan baru ini.Robot gergasi Makhluk Asing menghancurkan dan memusnahkan apa sahaja di sekitarnya...


Controls ☑

Pergerakan >A dan D    Tembak>Klik Kiri Tetikus   Sedut Bio-Jisim>Spacebar   Aktifkan Pelindung (Shield)>F  Tutup Pelindung >W.  Baikpulih>S.  Senjata Khas>1/2/3.  Nota 1: Untuk menggunakan senjata khas target mesti berada pada objek, kemudian tekan nombor untuk tembak.  Nota 2: Untuk dapat bertahan dari serangan yang bertubi-tubi, tekan F berterusan iaitu tanpa mengalihkan jari anda sambil terus menyedut Bio-Jisim untuk mengekalkan Power supaya Pelindung (Shield)tidak hilang...


Play » Permainan Penyerang Berperisai



Makluman Teknikal:
Setelah anda berjaya muaturun game tersebut dan anda ingin bermain dalam skrin lebih besar sila ★ Klik Sini Untuk Skrin Besar ★ ⇨untuk maksimum skrin menjadi lebih besar tekan Alt dan Enter secara serentak dan buat semula untuk Skrin Normal (skrin asal).. Terima Kasih.



⇨Lagi Permainan?: Koleksi Permainan
Baca Lagi ...

Monday, December 2, 2013

Kentut Menyembuhkan Penyakit?


Share/Bookmark

Fakta atau lawak? Kentut boleh menyembuhkan penyakit? Agaknya selepas ni kalo ada sapa2x nak kentut jangan ditahan, lebih2x lagi kalo ada orang berdekatan.. anda tidak perlu malu tapi harus tersenyum bila kentut, kerana kentut anda itu akan memberi kesan fizikal dan emosi kepada seseorang... Kah3x






⇨Sumber: Elina Anje




Sebagai Tanda Sokongan anda kepada blog ini 'Please Click' mana-mana iklan yang ditaja oleh Nuffnang.Terima kasih di atas keikhlasan anda..

Baca Lagi ...

Friday, November 29, 2013

Permainan Perang Robot Super

  
Share/Bookmark


Permainan Perang Robot Super
Robot yang dicipta dan dikurniakan deria rangsangan diperbuat dari besi serta keupayaan bertukar bentuk diberi peranan dalam suatu misi untuk musnahkan Robot2x jahat yang mahu menjadikan penduduk bumi sebagai hamba abdi..



Controls ☑

Pergerakan >AWSD    Serang/Ambil Objek >J   Lompat >K   Serangan Khas >L  dan untuk Bertukar >Space Bar.Nak tahu lebih lanjut Klik kat butang -> ?HELP di Skrin Permainan..



⇨Lagi Permainan?: Koleksi Permainan
Baca Lagi ...

Thursday, November 7, 2013

Permainan ISOBALL 3

  
Share/Bookmark


Permainan ISOBALL 3
Pandu bola ke arah lubang keluar pada setiap Level dengan membina jalan sebagai laluan untuk dilaluinya.. Permainan ini mempunyai 75 Level kesemuanya.Level 21 ke atas adalah mencabar.Jika anda seorang yang suka kepada penyelesaian masalah yang mencabar, permainan ini adalah sangat sesuai untuk dicuba...

Controls ☑

Pergerakan >Left Mouse    Pilih - Objek  dan Left Mouse - Klik berkali-kali    >Putar Objek.  Untuk Maksimum Skrin Besar tekan Alt dan Enter secara serentak.



⇨Lagi Permainan?: Koleksi Permainan
Baca Lagi ...


Blogged.my
Kedai Backlink,Backlink Percuma
Hijri Calendar
Kalendar Besar
My Weather✔