Monday, December 31, 2012

Nak Tahu Jantina Laptop/Pc Anda?


Share/Bookmark


Mungkin anda tidak tahu yang sebenarnya laptop/pc korang ada jantina.. Jadi bagaimana cara nak ketahuinya? Senang saja, apa yang perlu anda buat ialah buka Notepad dan tulis CreateObject("SAPI.SpVoice").Speak"i'm your computer, and i can talk, kamu suka suka suka suka nampak ghighi ghighi ghighi"





Lepas itu 'Save as'

'Save as' fail tadi ke Desktop dengan apa-apa nama fail seperti:- jantina.vbs pastikan extension file .txt anda tukar kepada .vbs


Bila dah save fail tadi akan jadi icon cam gambar kat sebelah ni.. Double Klik Icon tu nanti akan keluar dia punya suara.. Ada dua jantina je sama ada lelaki atau perempuan.. Bapok atau Pondan tak de Ya.. Haha ha..

Penulis dah try dan laptop aku ni suara pompuan..kih2x


Selamat Mencuba....



P/s:- Sekiranya anda ingin komen secara persendirian atau Private Message (PM) anda boleh terus tulis kat borang di bawah ini.. Mesej akan terus dihantar ke Email penulis...
foxyform.com

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...


Blogged.my
Kedai Backlink,Backlink Percuma
Hijri Calendar
Kalendar Besar
My Weather✔