Sunday, November 25, 2012

MeerZan Creative

Assalamualaikum semua...

Kami dari MeerZan Creative.Kepakaran kami adalah memperkenalkan perniagaan anda dengan cetakan namecard dan flyers yang berkualiti dengan harga Amat MURAHHHH.



Share/Bookmark

Baca Lagi ...

Saturday, November 24, 2012

“KL GANGSTER” - Versi Lawak


Share/Bookmark


Asal cerita mengisahkan dua beradik yang telah terjebak di dalam dunia gangster, seorang bernama Malek dan seorang lagi Jai. Si abang iaitu Malek telah dipenjarakan selama 5 tahun akibat dikhianati oleh kumpulannya sendiri yang didalangi oleh Shark anak tiri kepada King, iaitu ketua kongsi gelap yang paling berpengaruh di KL. Bagi Malek setelah dibebaskan beliau ingin mengubah persepsi kehidupan serta menjauhkan diri dari kehidupan hitam sebagai ahli kongsi gelap.

Menjalani rutin kehidupan biasa sambil menjaga ibunya yang dah tua tapi sebagai bekas banduan yang dipandang serong oleh masyarakat adalah agak sukar dia menjalani kehidupan seperti biasa. Beliau sering diganggu oleh gangster-gangster lain yang masih berdendam dengan beliau sehingga King tampil menghulurkan bantuan untuk Malek memulakan kehidupan baru. King mengarahkan orang-orangnya supaya tidak menganggu kawasan Malek dan ini amat tidak disenangi oleh anak tirinya Shark yang ingin menjadi “Raja” di KL ini. Berlainan pula dengan kehidupan adiknya yang masih hanyut dibuai kemewahan hidup di dalam dunia gangster.

Bagi Jai kemewahan hidup adalah segalanya dan ini hanya boleh dicapai dengan dunia hitam yang diceburinya sekarang. Dia sanggup melakukan apa saja demi wang dan kuasa. Jai antara orang kuat Shark dalam apa saja misi yang Shark lakukan. Jai lah orangnya yang akan tampil ke depan untuk merealisasikan apa jua yang diarahkan Shark. Sayap Shark semakin berkembang. Tapi dengan kemunculan Malek, Shark terasa semakin tergugat. Beliau terasa tercabar. Berbagai cara dilakukan untuk menjatuhkan Malek tetapi sentiasa dipatahkan oleh ayah tirinya King yang sering membela Malek yang dianggap sebagai sahabat.

King kurang senang dengan karenah Shark yang sentiasa mencetuskan perbalahan yang membabitkan kumpulan-kumpulan gelap yang lain. Ini membuatkan hubungan anak beranak ini semakin dingin. Kerana tamakkan kuasa Shark mula berdendam dengan ayahnya beserta Malek. Bagi Shark, Maleklah punca segalanya. Dengan itu, Shark mengarahkan Jai untuk menghapuskan abangnya. Disinilah bermula konflik diantara saudara dan kesetiaan keluarga dan kumpulan.. Nyawa atau harga diri sehingga akhirnya membawa kepada pertempuran diantara mereka...



| Ramadhan: Care for Hunger |Bersempena Ramadhan yang bakal tiba, Islamic Relief Malaysia kini menjalankan kempen...

Posted by Islamic Relief Malaysia (IRM) on 2hb Mei 2015



Baca Lagi ...

Thursday, November 22, 2012

Robot Serangga Nyamuk Dicipta



Sebuah laporan menunjukkan bahawa tentera AS telah menghabiskan berbilion-bilion dollar untuk membina pesawat perisikan tanpa pemandu dan membangunkan teknologi pesawat mikro yang boleh hadir dalam bentuk sekumpulan serangga bersaiz kecil dan mampu terbang.

Menurut maklumat internet yang diperolehi dari pelbagai sumber, pasukan penyelidik di Johns Hopkins University melalui kerjasama dengan Jabatan Penyelidikan Ilmiah Tentera Udara AS di Wright-Patterson Air Force Base di Arlington, Virginia, mengatakan bahawa mereka sedang membangunkan apa yang disebut sebagai kenderaan udara mikro MAV yang akan melakukan tugas perisikan dipelbagai tempat dan negara.

Serangga robot itu direka sedemikian rupa supaya dengan mudah dapat menyusup ke kawasan bandar, walaupun faktor padatnya bangunan dan kumpulan orang ramai, namun kewujudan enjin pembunuh ini tak terduga kehadirannya dan tanpa halangan serta sangat praktikal. Robot serangga super mini ini juga boleh dikendalikan dari jarak jauh dan dilengkapi dengan kamera seberat 0.15 gram dan mikrofon built-in.

Alat peranti perisikan baru ini mempunyai kemampuan untuk mendarat tepat pada kulit manusia, dengan menggunakan jarum bersaiz kecil super-mikron untuk mengambil sampel DNA dan terbang dengan kelajuan tinggi. Orang hanya akan merasa sedikit rasa sakit seperti gigitan nyamuk tanpa meninggalkan sebarang kesan tanda.

Drone serangga super perisikan ini sukar dikesan dan juga boleh menyuntik racun ke tubuh musuh jika berlaku peperangan. Pada awal tahun 2007, kerajaan AS dituduh secara diam-diam membangunkan teknologi serangga robot tersebut ketika para penunjuk perasaan anti perang di Amerika Syarikat menyaksikan beberapa benda terbang mirip dengan pepatung atau helikopter melayang-melayang di atas kepala mereka.

AS tidak sendirian dalam membuat drone ini, terdapat negara lain seperti Perancis, Belanda dan Israel juga membangunkan peranti yang sama tetapi berbeza.Negara Israel misalnya, melalui Israel Aerospace Industries IAI telah berjaya menghasilkan Drone berbentuk kupu-kupu, beratnya hanya 20 gram dan kemampuannya dapat mengumpulkan semua data perisikan yang disimpan di dalam sebuah bangunan.
Baca Lagi ...

Saturday, November 17, 2012

Lukisan Realitis Dilukis Oleh Gadis 18 Tahun

Gadis berusia 18 tahun ini merupakan seorang seniman asal Belanda yang pandai melukis. Dengan hanya menggunakan sebuah pensil, ia berhasil membuat sebuah lukisan paling realistis. Bahkan lukisan nya itu terlihat begitu nyata seperti sebuah potret.

Rajacenna mulai terjun ke dunia seni pada tahun 2009. Meskipun ia tidak berbekal pendidikan seni dan belajar menggambar secara otodidak, namun lukisan yang ia hasilkan begitu menakjubkan.

Rajacenna mulai menjadi seniman profesional di usia 17, dan sejak itu pula ia menciptakan beberapa gambar potret realistis dari para selebriti seperti Angelina Jolie, Lady Gaga dan lain-lain.

Memiliki bakat yang luar biasa dari segi melukis, maka tak heran jika ia didekati oleh salah satu penerbit di Amerika yang menerbitkan buku berjudul “American pencil portraits 2″. Berisi gambar dari beberapa orang yang paling berbakat di dunia seni.


Baca Lagi ...

Monday, November 12, 2012

Misi Sinar Harapan : Dana Kembali ke Sekolah 2013


Share/Bookmark


Assalamualaikum
Semoga dilindungi Allah sentiasa.


Insya-Allah kami akan teruskan Misi Sinar Harapan Dana Kembali ke Sekolah seperti tahun2 sebelum ini. Kami mulakan Misi ini bersama doa kepada Allah swt agar ada bantuan daripada-Nya untuk permudahkan urusan kami, jua dibukakan hati para sahabat untuk bersama2 berkongsi rezeki, sama ada dlm bentuk tenaga, masa & harta. Kami akan bergerak dari satu destinasi ke satu destinasi yang lain, bergantung kepada dana yang ada. Memandangkan musim tengkujuh sudah mula menjengah, kami akan selesaikan dulu Misi di kawasan2 biasa dilanda banjir, iaitu di kampung2 sekitar Rantau Panjang & Pasir Mas, Kelantan.

Insya-Allah Misi di destinasi pertama-Rantau Panjang & Pasir Mas, Kelantan akan berlangsung pada 11-13NOV 2012.

Antara destinasi Misi Kembali ke Sekolah(bergantung pada dana)

1. Perkampungan miskin sekitar Rantau Panjang & Pasir Mas, Kelantan
2. Perkampungan miskin sekitar Lenggong, Perak.
3. Perkampungan miskin sekitar Redang Panjang, Perak
4. Perkampungan miskin sekitar Machang, Kelantan
5. Kawasan penempatan miskin bandar di P.Pinang

☑Target: 100 pelajar x RM100(pakaian sekolah, kasut, beg & alat tulis) Untuk maklumat lanjut sila hubungi☎:
Elly 012-3614014 eksekutifsuri@yahoo.com.my
En Jamaluddin 019-5414673 jamaluddinbinhassim@yahoo.com

atau lawati blog:

1.⇨
2.⇨
3.⇨



Eksekutif Suri
KUALA LUMPUR, Malaysia
Kami merupakan aktivis bebas yang memperjuangkan nasib anak yatim, anak2 terbiar, OKU, fakir miskin, mualaf, ibu tunggal, pelajar madrasah al-Quran & tahfiz. Tanpa mengira penat lelah & balasan sekadar mencari keredaan Allah dan bekalan di akhirat nanti..

Untuk melihat matlamat perjuangan kami sila klik ⇨Perjuangan Kami..






Sebagai Tanda Sokongan anda kepada blog ini 'Please Click' mana-mana iklan yang ditaja oleh Nuffnang.Terima kasih di atas keikhlasan anda..

Terima kasih diucapkan kepada Anda yang sudi bekerjasama membantu menjayakan aktiviti atau program seperti ini.. Semoga dengan sedikit usaha atau sumbangan yang mampu diberikan dapat membawa sinar harapan kepada mereka yang kurang bernasib baik..



Baca Lagi ...

Tuesday, November 6, 2012

Kereta Anda Kurang Prestasi?


Share/Bookmark


  Memiliki kereta adalah satu keutamaan dan idaman bagi kebanyakan orang atau masyarakat kini.. jika dulu ianya dianggap sebagai suatu Aset yang bernilai tinggi, kini tidak lagi bahkan dianggap sebagai satu barang keperluan iaitu salah satu perkara asas yang perlu ada dalam kehidupan masa kini... Namun tidak semua orang mampu membeli kereta yang baru maka ramai yang membeli kereta terpakai kerana ianya murah dan tidak begitu membebankan.Hakikatnya tidak semua kereta terpakai itu berkeadaan baik dan bagus prestasinya, pasti bila dipakai lama berbagai masalah akan timbul tambahan pula jika kereta itu telah agak lama digunakan.. Setiap masalah pasti ada jalan penyelesaian, begitu juga dengan masalah kereta terpakai atau kereta yang telah lama digunakan.Tidak perlu untuk menukar enjin atau membeli kenderaan lain, cukup dengan mengenalpasti punca2 yang menjadi penyebab kereta itu 'Kurang Prestasi'.


 ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ ۩۩۩▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
Masalah Kereta lembab tak ada pickup
 ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ ۩۩۩▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

Ok Masalah Kereta kurang pick up ni agak general dan banyak punca bagi kereta dah lama pakai dan  telah berusia .. Perkara ni kena rujuk pada makenik apa masalah yang dihidapi pada kereta tersebut..

Kalau kereta Standart korang kurang pick up atau lembab atau terasa berat... berkemungkinan ini antara puncanya...
1.Minyak petrol yang digunakan tidak sesuai dengan enjin Jadi ini bermaksud tak semua kereta boleh pakai RON 95. Cek kat penutup minyak korang atau buku manual kereta untuk tengok tahap minimum RON yang korang boleh pakai.. Cuba try RON95 dan RON97 mana yang sesuai dengan kereta korang..

2.Mungkin semasa kita membuat penukaran minyak hitam enjin kereta terlalu banyak ( bubuh banyak sampai lepas tahap maxsima), atau minyak hitam enjin kereta kurang sesuai ( terlampau pekat)..

3.Pernah tak korang buat masa tukar minyak hitam enjin bubuh Engine Oil Treatment.. Sekira boleh, masukkan sedikit Engine Oil Treatment setiap 3 atau 6 kali menukar minyak hitam.. jangan ler letak banyak tau.. 1/2 botol cukup ler. Tujuannya memberikan lebih perlindungan pada bahagian dalaman enjin dan selain itu meringankan dan melancarkan lagi pergerakkan piston turun naik..

4.Cuba periksa spark plug jika sudah lama. Berkemungkinan juga apinya kurang dan boleh menyebabkan pembakaran kurang efisyien power enjin kurang atau mungkin masalah pada plug cable . Ini juga boleh jadi punca bekalan spark kurang..

5.Cuba periksa air filter kereta korang.. Kalau air filter dah kotor boleh menyebabkan bekalan udara pada enjin masuk tidak banyak.

6.Bagi kereta yang guna carburetor, rasanya elok buat servis dan cuba cuci carburetor... maybe tersumbat dan berkeladak kotor banyak enapan carbon... Kaburetor yang dipasang pada enjin kereta mempunyai satu alat yang dipanggil “acceleration pump” yang berfungsi untuk menambah aliran minyak masuk ke ruang pembakaran enjin dan meningkatkan kuasa dengan pantas seperti ketika memecut untuk memotong kereta lain. Jika kereta terasa lembab biasanya alat inilah yang bermasalah.

7.Kalau kereta mengunakan fuel injection.. mungkin juga injektor tersumbat. Ini juga boleh mengurangkan kecekapan enjin.. Jadi kenalah buat servis bersihkan injector dengan menggunakan Pressurized Fuel Injector Cleaner bagi memberikan kelancaran semburan injector lebih baik dan sempurna.

8.Sensor EFI kotor - selalunya boleh diservis saja. Sensor EFI yang kotor boleh menyebabkan fungsi EFI kurang cekap.so kena bersihkan ajerr..

9.Fuel filter kereta tersumbat . Fuel filter merupakan penapis kotoran dalam bahan petrol ( dah tersumbat).. kalau dah lama tak ganti mungkin juga menyebabkan aliran minyak masuk kurang efisyen..Mungkin korang tak pernah tukar baru fuel filter korang tu yang dah bertahun tahun.. kat mana kedudukan fuel filter ni? Sesetengah kereta korang kena cari bawah kereta yang antara tangki minyak yang bersambung dengan pipe petrol..

10. Pernah tak korang buat 6 bulan sekali mesti bubuh Fuel system cleaner atau injektor cleaner dalam tangki minyak petrol kereta korang... Isi minyak petrol penuh satu tangki kemudian bubuh pula Fuel sytem cleaner.. Ini bertujuan mencuci dan membersihkan kotoran dan keladak-keladak yang terkandung dalam fuel sistem kereta korang dari tangki minyak, piping, hose, masuk ke injector atau carburator hingga ke ruang pembakaran.. Kalau kita ada buat, kesemua fuel sistem akan bersih dan memberikan kesan pickup kereta yang lebih baik.

11. Tuning kereta dah lari..Mungkin RPM rendah atau tidak stabil.. mungkin enjin kene tuning sikit supaya performance ada balik macam sediakala. Buat ignition timing menggunakan lampu strobe light.

12.Clutch plate dah haus, habis dan nipis.. Clutch Plate kalau dah haus, kereta memang lembap sikit. Kalau naik bukit ajer tekan minyak mengaum jer enjin tapi keretanya lembap atau menghadapi kesukaran masa memotong kereta di hadapan (kereta tak pergi laju)

13.Minyak gear atau minyak ATF kereta sudah kotor dengan kelikatan yang tidak betul menambah beban pada enjin.. setiap dua kali tukar minyak gear box, masukkan sedikit gear treatment... Ini bertujuan melembutkan lagi dan memberi perlindungan pada gearbox selain meringankan pergerakkan..

14.Bila ON aircond enjin kereta terasa 'berat' walaupun sudah servis aircond, kereta anda menjadi berat (pickup lambat). Sekiranya keadaan ini berlaku, buat pelarasan timing enjin semula.

15.Ada sesetengah orang memasang voltage stabilizer sebagai Penstabil Voltan untuk support eletrik pada alat eletronik kereta ini termasuklah kawalan minyak ialah injection dan computer box , dapat bekerja dengan baik tanpa beban eletrik yang berat supaya suntikan bahan api berjalan lancar tanpa gangguan voltan yang turun naik. Sekali gus menstabilkan pick-up kereta.

16.Ekzos kereta tersumbat atau bocor.. Seharusnya seluruh sistem perlu diperiksa. Mungkin dah banyak karbon.. Sesetengah orang tukar dari extractor dan pasang tabung bullet tengah kemudian tukar muffler straight flow.. biasa kedai ekzos kereta cakap performance lebih responsif dan lebih pick-up.

17.Saiz roda atau sportrim terlalu besar. jika terlalu besar ia akan jadi terlalu berat dan akan memberi kesan kurang pick up .. Sebabnya tayar dah lebar dari biasa, daya geseran tayar dan permukaan jalan pun bertambah, itu puncanya permulaan pecutan kereta kurang pick up..

18.Tekanan udara tayar yang rendah - juga penyebab beban berlebihan atau mungkin juga penjajaran kereta tidak betul.. Walaupun benda ni nampak remeh, ini juga menyebabkan kita terasa kereta agak berat ketika memandu. 19.Untuk kereta lembab pick up (underpower) apabila usia dah masuk 7 tahun, elok ler buat top overhaul. Simptom-simptom enjin yang memerlukan top overhaul seperti asap putih jelaga atau mungkin juga enjin ada kebocoran gasket..



⇨Sumber




Sebagai Tanda Sokongan anda kepada blog ini 'Please Click' mana-mana iklan yang ditaja oleh Nuffnang.Terima kasih di atas keikhlasan anda..

Baca Lagi ...

Saturday, November 3, 2012

Ayat Mengesan Jin Dalam Badan



Assalamualaikum dan salam buat semua...

Kalau komputer kita ada VIRUS kita selalu scan kemudian kita delete atau padamkan virus yang terdapat di dalamnya. Jika VIRUS itu adalah susah dan sukar nak dihapuskan kita akan hantar komputer kita ke kedai2 komputer untuk format semula komputer kita.. Demikianlah juga tubuh badan kita sendiri, jika badan kita dihinggapi atau diserang virus yang sukar dikesan apalagi kalau hendak dihapuskan kerana tiada teknologi untuk mengatasinya... Ya, sungguhpun kemajuan teknologi manusia di abad ke 21 kini sudah mencapai tahap yang hebat dan membanggakan namun tetap masih ada kekurangan dan kelemahannya.

Jika badan kita diserang virus Jin adakah kita dapat mengesannya di Hospital? Sudah tentu tidak bukan? Jadi bagaimana nak scan virus itu? Disinilah letaknya salah satu kelebihan atau mukjizat Al-Quran sebagai ubat yang universal dan tidak terbatas..

Salah satu Kaedah untuk berusaha menangani masalah ini adalah dengan menggunakan Ayat Ruqyah.Ayat ini bukan sahaja boleh mengesan diri kita ni ada JIN atau tidak (dalam badan kita la), juga boleh menghalau JIN atau SYAITAN dari tubuh badan kita. Berikut adalah cara menggunakannya:-
1. Kita dengarkan video ayat ruqyah ini dgn earphone dengan volume yang kuat
2. Pejam mata dan jangan ikut bacaan ayat2 tersebut samada di mulut atau di dalam hati
3.SEKIRANYA…badan anda BERPELUH2, HATI ANDA BERDEBAR2, TERASA MULA HENDAK MUNTAH, PENING, TERASA ADA YG BERGERAK DI BAWAH KULIT ANDA, SENDAWA , MENGANTOK, BATUK JANTUNG BERDEGUP KENCANG…
ini beerti badan anda dihuni JIN..
sekiranya ini berlaku maka anda hendaklah berjumpa dengan ustaz2 yg ada di darus syifa.. jgn jumpa BOMOH atau PAWANG ye.. syirik tu.






Sebagai Tanda Sokongan anda kepada blog ini 'Please Click' mana-mana iklan yang ditaja oleh Nuffnang.Terima kasih di atas keikhlasan anda..

Baca Lagi ...


Blogged.my
Kedai Backlink,Backlink Percuma
Hijri Calendar
Kalendar Besar
My Weather✔