Friday, August 31, 2012

Segmen : JOM TAMBAH FOLLOWER BLOG SEBANYAK YANG MUNGKIN !



\, \, /, /,
\\ - - //
(--O-O--)
==OOO(_)=oOO0==
★Jom ramai2x join segmen Izzah!★
click banner Izzah di atas sekiranya berminat!
===ƸӜƷ===


╔══════════════════════╗
║╔════════════════════╗╚╗
║║██░░░░░░░░░░░░░░░░░░╚╗╚╗ Hit "LIKE" if you hate this!
║║██░░░░░Follower Low░░░░░░║║║
║║██░░░░░░░░░░░░░░░░░░╔╝╔╝
║╚════════════════════╝╔╝
╚══════════════════════╝


Follower Senikk
8

ƸӜƷ "You Follow Me.. I Follow You..." ^_^ ƸӜƷ



Tarikh Tamat Penyertaan
15 Septermber 2012





Baca Lagi ...

Tuesday, August 28, 2012

LAGU RAYA TERBAIK 2012 EKSLUSIF DARI METALLICA


Kah3x.. takleh bayang kalo kumpulan Metallica betul2x menyanyikan lagu raya ni dengan stailnya yang tersendiri...
Share/Bookmark











Baca Lagi ...

Sunday, August 19, 2012

Tuesday, August 14, 2012

10 Maksud Tersembunyi Luahan Hati PEREMPUAN..


Share/Bookmark

1. Kalau perempuan tanya: Lawa ke budak pompuan tu?
Makna tersembunyi: Siapa yang paling lawa? I ke, budak pompuan tu?

2. Kalau perempuan tanya: You dah makan ke belum?
Makna tersembunyi: Jom pi makan. Lapar ni!

3. Kalau perempuan kata: Lawa-lawa la baju kat sini, yek.
Makna tersembunyi: Belikanlah untuk I.

4. Kalau perempuan kata: Rasa macam nak pening la.
Makna tersembunyi: Tolong picit kepala.

5. Kalau perempuan kata: Letihnya hari ni. Mana nak masak, basuh kain-baju lagi...
Makna tersembunyi: Kita makan kat luar jelah. Lepas tu, tolong basuh kain-baju sekali, yek.

6. Kalau perempuan kata: Kita lebih sesuai berkawan saja.
Makna tersembunyi: I tak nak kat you. Tak paham-paham ke?

7.Kalau perempuan kata: I suka berkawan dengan you. You baik,memahami bla bla bla...
Makna tersembunyi: Hish... I rasa macam minat sesangat kat you. Rasa macam nak jadi awek you je.

8. Kalau perempuan tanya: You pernah tak teringatkan awek you yang dulu?
Makna tersembunyi: Kalau nak gaduh, kalau berani sangat, sebut la nama dia depan aku.

9. Kalau perempuan kata: I sanggup berkorban demi kebahagiaan you.
Makna tersembunyi: Amboi! Aku kena berkorban. Habih, korang dua ekor gak yang seronok.

10.Kalau perempuan kata: I tak kisah kalau memang betul you nak kahwin lagi satu. Asalkan you berterus-terang dengan I, bersikap jujur dan berlaku adil. Ape yg 'dia' dapat i pun dapat..
Makna tersembunyi: Sapa kata aku tak kisah? Adil ke tak adil, aku tak kira! Langkah mayat aku dulu sebelum nak menikah lagi satu...




Baca Lagi ...

Wednesday, August 8, 2012

Download Koleksi Lagu Raya Terbaik - MP3


  

Hari Raya dah tak lama dah, mesti masing-masing sibuk nak mendownload lagu raya kesukaan korang.. tapi lagu raya sekarang bukan macam lagu raya dulu-dulu.. kalau lagu raya dulu boleh cair kalbu dan nangis bila dengar,punyelah best dan syahdu.. sekarang punya lagu raya plak dah macam-macam versi dah, ada R n B, Rock, Disco dangdut pun ada..(ape kejadahnya).. ntah apa-apa, moden la konon.

Apapun korang boleh pilih lagu raya kesukaan korang kat sini.Lagu raya dibahagikan kepada 2 bahagian iaitu bundle PART 1 dan PART 2.. Download Mp3 lagu raya pilihan korang kalau korang nak.



—————————————————————-
Part 1
—————————————————————-

A Ramlie & Maria Bachok – Malam Tujuh Likur.mp3
A. Ramlie – Suara Takbir.mp3
Ahmad Jais – Dari Jauh Ku Pohon Maaf.mp3
Ahmad Jais – Selamat Hari Raya.mp3
Aishah – Pulanglah.mp3
Al Jawaher – Selamat Hari Raya.mp3
Al Mizan – Selamat Berhari Raya.mp3
Ally Noor & Mastura – Jangan Main Mercun.mp3
Aman Shah – Kepulangan Anakmu.mp3
Anuar Zain & Elina – Suasana Hari Raya.mp3
Black Dog Bone – Cahaya Aidilfitri.mp3
Dj Dave – Menjelang Hari Raya.mp3
Eddynor Ali – Manusia Miskin Kaya.mp3
Efa Rizan – Lebaran.mp3
Fazidah Joned – Selamat Hari Raya.mp3
Ideal Sisters – Hari Raya Hari Bahagia.mp3
Indra Shahrir – Selamat Hari Raya.mp3
Jalil Hamid – Raya.mp3
Jamal Abdillah – Salam Aidilfitri.mp3
Junainah – Suasana Riang ( Di Hari Raya).mp3
M. Nasir – Satu Hari Di Hari Raya.mp3
M. Shariff & Zalifah Ibrahim – Hari Raya.mp3
Mamat – Ku Pohon Restu Ayah Bonda.mp3
Noorkumalasari – Di Hari Mulia Ini.mp3
Othman Hamzah – Gembira Bersama Di Hari Raya.mp3
P. Ramlee – Dendang Perantau.mp3
Rafeah Buang – Bila Takbir Bergema.mp3
Rafeah Buang – Selamat Hari Raya.mp3
Rahimah Rahim – Selamat Berhari Raya.mp3
S Jibeng – Menjelang Hari Raya.mp3
S Jibeng – Musafir Di Hari Raya.mp3
Saloma – Manusia Miskin Kaya.mp3
Saloma – Selamat Hari Raya.mp3
Sanisah Huri – Aidilfitri.mp3
Sanisah Huri – Bersabarlah Sayang.mp3
Senario – Seminggu Berhari Raya.mp3

—————————————————————-
Part 2
—————————————————————-

Sensasi Hari Raya 2008 – 01 – Siti Nurhaliza – Bulan Kedamaian (Lagu Baru).Mp3
Sensasi Hari Raya 2008 – 02 – Anuar Zain – Bersabarlah Sayang.Mp3
Sensasi Hari Raya 2008 – 03 – Ziana Zain – Hari Mulia Ini.Mp3
Sensasi Hari Raya 2008 – 04 – Alif Aziz – Suasana Hari Raya.Mp3
Sensasi Hari Raya 2008 – 05 – Dayang Nurfaizah – Selamat Hari Raya.Mp3
Sensasi Hari Raya 2008 – 06 – M Nasir – Musafir Di Hari Raya.Mp3
Sensasi Hari Raya 2008 – 07 – Diana Naim – Tak Punya Siapa.Mp3
Sensasi Hari Raya 2008 – 08 – Aznil – Fajar Di Pagi Raya.Mp3
Sensasi Hari Raya 2008 – 09 – Erra Fazira – Mulia.Mp3
Sensasi Hari Raya 2008 – 10 – Spider – Rindu Raya.Mp3
Sharifah Aini – Suasana Hari Raya.mp3
Siti Nurhaliza – Aidilfitri Di Alaf Baru.mp3
Siti Nurhaliza – Bila Raya Menjelma.mp3
Siti Nurhaliza – Sesuci Lebaran.mp3
Siti Nurhaliza – Suara Takbir.mp3
Sudirman & Zaleha Hamid – Inang Di Aidilfitri.mp3
Sudirman – Balik Kampung.mp3
Sudirman – Dari Jauh Ku Mohon Maaf.mp3
Sudirman – Selamat Hari Raya.mp3
Uji Rashid – Dengan Bismillah.mp3
Various Artist – Salam Aidilfitri.mp3
Ziana Zain & Awie – Halaman Asmara.mp3 *macam mana leh sesat lagu asmara plak ni?
Salam Aidilfitri Ayahanda Bonda- Raihan & Hujan.mp3

Lagu raya ni dah dicompresskan dan dibahagikan kepada 2 bahagian.

Korang boleh download ;

PART 1

PART 2

Klik gambar kat bawah ni kalau nak pilih lagu..






Baca Lagi ...

Tuesday, August 7, 2012

Tulis Diari Guna Notepad

  Share/Bookmark

Setiap hari ada saja yang hendak dicatat dan diingati seperti perkara-perkara penting sepanjang hari yang dilalui, temujanji, idea baru, maklumat semasa, pengalaman hidup dan berbagai lagi... Apapun yang kita tulis didalam Diari adalah penting dan berharga dalam sepanjang kehidupan kita.Dari catatan yang kita tulis mampu memberi Impak kepada empunya diri malah mungkin orang lain juga seperti Diari Albert Einstein dan Thomas Alva Edison.. kih2x.
Menulis Diari kini adalah lebih mudah dangan menggunakan Notepad.Mungkin ramai dah tau cara ni…tapi just nak share…untuk sesape yang nak buat Diari mudah dengan menggunakan notepad.. berguna juga untuk menguruskan masa korang dengan lebih teratur, menjimatkan masa dan dapat mempelbagaikan penggunaan komputer korang sepenuhnya...




CARA – CARA :


1) Buka Notepad.

2) Taip .LOG dalam Notepad tersebut.

3) Save As nama file yang anda suka.

4) Bila korang buka semula Notepad yang anda save, file anda sudah menjadi seperti diari.Terdapat masa dan tarikh setiap kali anda klik notepad tersebut…tulislah korang nak tulis pe…

5) Untuk meletakkan tarikh dan masa (datestamp) baru, tekan button F5 kat keyboard anda.







Baca Lagi ...

Sunday, August 5, 2012

Motosikal Terbang Macam Filem Star Wars


  

Hasil dari kemajuan sains dan teknologi manusia dapat terus meningkatkan taraf kehidupan mereka.Sesuatu perkara yang pernah menjadi imaginasi atau fiksyen dan dianggap mustahil suatu ketika dulu semakin menjadi realiti satu persatu.. Keinginan manusia untuk terbang tidak pernah terhenti, kini sebuah motorsikal terbang pula hendak direkacipta mungkin hasil inspirasi dari sebuah Filem Star Wars agaknya.. Apapun motorsikal ni masih dalam peringkat ujian dan belum dikomersialkan.. Tak sabar rasanya tunggu motorsikal seperti ini dikomersialkan, nanti dapatlah penulis bawak pergi masuk hutan mencari tasik dan sungai untuk memancing ikan.Kih2x.


Motosikal Terbang Pertama Dicipta



Seorang bekas juruterbang helikopter, Chris Malloy 32, mencipta sebuah motosikal terbang/Hoverbike yang pertama di dunia.

Malloy, mencipta motosikal seberat 270 kilogram itu dgn menggunakan bingkai udara carbon-fiber dan sebuah enjin kereta BMW.

Motosikal terbang yang mengambil masa selama dua setengah tahun untuk dicipta itu boleh terbang pada ketinggian 3,048 meter dan mampu bergerak pada kelajuan 160.93 kilometer sejam.

Satu tangki minyak penuh akan membolehkan motosikal itu bergerak sejauh 148.05 kilometer selama 45 minit manakala ia mungkin dijual pada harga lebih AS$71,809 (RM218,981) sebuah.




Malloy enggan mendedahkan jumlah kos sebenar untuk menghasilkan motosikal itu tetapi dia menyatakan dia membelanjakan AS$223.51 (RM681.03) seminggu.

Dia berkata, prinsip asas motosikal itu ialah dia bergerak sama seperti sebuah helikopter Chinook dan sebuah motosikal biasa.

Setakat ini, tali diikat pada motosikal itu semasa ujian dilakukan bagi mengelak ia terbang terlalu tinggi. – Agensi








Baca Lagi ...

Cerita Lawak Tidur Tengahari dari Kartunis Lambok


  

░Kesian.. Baru aja nak lena tiba-tiba pulak buah Rambutan jatuh atas muka.Ish3x...░







Baca Lagi ...

Saturday, August 4, 2012

Cerita Lawak Minum Kedai Janda dari Kartunis Lambok - Lawak Antarabangsa

La..kata cucu atok pandai. Itu dah terlebih pandai..hahaha!








Baca Lagi ...

Friday, August 3, 2012

10 Perkara Dilarang Dalam Facebook Dan Twitter


  


Laman sosial seperti Facebook dan Twitter sudah tidak boleh dipisahkan lagi dalam kehidupan kita pada masa kini.Kedua-duanya memberi kesan impak yang besar kepada kita samaada yang Baik atau yang Buruk.. semuanya bergantung kepada cara kita mengendalikannya.. Dalam kita sibuk dan leka 'beronline' kita seharusnya sentiasa mengambil langkah berwaspada dan profesional agar tidak menjadi mangsa akibat kejahilan sendiri... Berikut adalah 10 perkara menjadi 'Pantang Larang' dalam Laman Sosial.


  
Gambar Sekadar Hiasan.


►1. Tarikh lahir - Mendedahkan tarikh lahir korang sangat berisiko tinggi terutama katalah korang punya cardbank hilang atau menjadi sasaran seseorang, haaa mungkin dorang akan gunakan tarikh lahir sebagai kata kunci?

►2. Nama ibu - Korang perlu tahu bahawa banyak laman web yang menggunakan nama ibu sebagai soalan keselamatan untuk mendapatkan semula kata laluan dan maklumat peribadi mengenai korang menerusi dalam talian. Bukan setakat talian jek tapi soalan dalam yahoo mesengger pun ada.

►3. Alamat rumah - Tidak perlu rasanya sebarkan alamat kediaman kepada umum sebabnya penjenayah kini semakin licik mencari rumah yang kosong menerusi dalam talian apabila korang ‘update’- “Yeay, di Pulau Langkawi, cuti-cuti Malaysia.” Take note that sebab aku pun kerap bercuti sana sini.

►4. Perjalanan jauh dari rumah - Status yang memberitahu korang takde kat rumah dalam sesuatu tempoh yang lama tidaklah menarik perhatian jiran untuk memantau rumah sebaliknya menarik perhatian ‘orang lain’.

►5. Meninggalkan rumah dalam tempoh yang singkat - Jika anda ‘check-in’ sama ada di gimnasium atau di pusat membeli-belah turut memberikan potensi kepada pencuri untuk memecah masuk ke rumah anda.

►6. Gambar yang tidak sesuai - Zaman teknologi tinggi kini membolehkan sesiapa sahaja untuk memuat turun, berkongsi malah menjadikan ia sebagai bahan ‘pemuas nafsu’. Hati-hatilah ye!

►7. Pengakuan atau kekecewaan - Ramai yang suka menyatakan perasaan marah atau benci terhadap seseorang terutama apabila melibatkan majikan dan pekerja. Jangan ‘maki’ majikan jika mempunyai masalah di pejabat kerana ada mata yang memerhati dan mulut yang melaporkan. Malah jangan cuba menjadi desperate apabila putus cinta kelak mengundang perogol bersiri mencari korang.

►8. Nombor telefon - Memaparkan nombor telefon menerusi laman sosial adalah bahaya sebabnya berpotensi untuk menerima panggilan dari jurujual (telemarketers), ‘stalkers’ dan rakan kepada rakan korang.

►9. Mengira detik percutian anda - Lebih baik korang memberitahu rakan-rakan tentang percutian selepas pulang dari bercuti daripada berkongsi perkiraan detik percutian sebelum pergi bercuti.

►10. Gambar di dalam rumah - Korang mempunyai televisyen LCD yang baru? Rumah dilengkapi dengan barang-barang berharga? Suami baru membelikan pasu emas dari Dubai? Semua itu akan membuatkan si ‘cemburu’ akan bertambah cemburu dan peluang untuk si pencuri menceroboh rumah sangatlah tinggi.

P/s: Pendapat peribadi, bukan semua tentang kita patut di SHARE di dalam facebook mahupun twitter dan kat sini lah letaknya privasi kita untuk keselamatan hari esok. Nampak remeh tapi bila dah terjadi baru terngadah ye dak? Nak salahkan sape kalau bukan diri sendiri?


Sumber: Facebook



Baca Lagi ...


Blogged.my
Kedai Backlink,Backlink Percuma
Hijri Calendar
Kalendar Besar
My Weather✔