Saturday, June 16, 2012

CARA MENDOWNLOAD VIDEO DARI YOUTUBE


Sebut nama Youtube semua orang dah tahu banyak video pilihan yang menjadi kegemaran semua peringkat umur di seluruh dunia dizaman ini boleh diperolehi dengan mudah, tapi adakah anda pernah menghadapi masalah line internet slow asyik buffering je.. atau anda ingin membuat koleksi video kegemaran tanpa perlu talian online, cuma pendrive dan terus saja pasang kat DVD Player dan tengok melalui TV biasa atau tv LCD yang besar 52' inci tu ker.. pasang kat Ipod, telefon pintar dan banyak lagi.. Oklah, berikut adalah cara paling mudah nak download video dari youtube...

Mula-mula buka website nie http://www.dvdvideosoft.com/products/dvd/Free-YouTube-Download.htm

 Dah buka KLIK kat 'DOWNLOAD NOW' tu dulu ya..


»STEP A

  
Mula2 anda copy alamatnya / URL sebagai contoh ~ http://www.youtube.com/watch?v=wQQTHj5-itE&feature=youtu.be dan tekan butang Paste diSoftware itu.. anda boleh memilih Quality yang telah diberi atau pilihan anda sendiri..

»STEP B

Apabila anda telah pastekan URL tersebut software ini akan mengambil sedikit masa untuk scan.Fail video akan muncul dan anda boleh terus mendownload.. sekiranya anda memasukkan URL yang bukan dari Youtube, tiada fail video yang akan keluar (reject)

»STEP C

Setelah selesai mendownload, anda boleh abaikan software ini dan terus buka fail Videos dalam komputer anda kerana secara automatik ia disimpan difail tersebut..


Selamat mencuba...




Sebagai Tanda Sokongan anda kepada blog ini 'Please Click' mana-mana iklan yang ditaja oleh Nuffnang.Terima kasih di atas keikhlasan anda..


Buku ini menghidangkan resipi ringkas yang boleh disediakan dalam masa 30 minit bagi anda yang sibuk bekerja atau ibu bapa yang mahu menyediakan makanan yang ringkas, pantas tetapi sangat berkhasiat buat seisi keluarga..

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...


Blogged.my
Kedai Backlink,Backlink Percuma
Hijri Calendar
Kalendar Besar
My Weather✔