Friday, June 29, 2012

Pencakar Langit Tertinggi Di Dunia



JEDDAH Kingdom Tower

  

Pada ketinggian lebih 1,000 meter dan jumlah kawasan pembinaan 530.000 meter persegi, Kingdom Tower akan menjadi pusat tumpuan dan juga merupakan projek pembangunan pertama bandar Kingdom Tower berkos 20 billion dolar di Jeddah, Arab Saudi, berhampiran Laut Merah.Sebuah bangunan 'Pencakar Langit' yang dijangka menelan belanja $1.2 billion untuk membinanya, Kingdom Tower akan menjadi sebuah bangunan pelbagai fungsi yang menyediakan perkhidmatan seperti hotel mewah, ruang pejabat, pangsapuri, kondominium mewah dan balai cerap tertinggi di dunia. Ketinggian bangunan Kingdom Tower akan menjadi sekurang-kurangnya 173 meter (568 Kaki) lebih tinggi daripada Burj Khalifa, yang telah direka oleh Adrian Smith, Owings & Merrill.

Bentuk bangunan yang anggun dan diperkemaskan adalah diilhamkan oleh pelepah berlipat dari sejenis tumbuhan muda yang hidup di padang pasir.Cara pelepah itu bercambah ke atas dari bawah yang bermula sebagai satu bentuk yang tunggal, kemudian mula memisahkan antara satu sama lain di bahagian atas, adalah suatu analogi pertumbuhan baru yang digabungkan dengan teknologi...

Dengar cerita.. Bangunan Pencakar Langit Kingdom Tower mempunyai 150 tingkat lebih dan kononnya lebih tinggi 3x ganda dari Burj Dubai sekarang !!!geleng kepala..ish3x...









Sumber: Sumber


Baca Lagi ...

Thursday, June 21, 2012

Permainan » Free Pool

  

Jom Main Snooker.. Free Pool
This realistic and difficult sport game will test the skills and accuracy of even the most gifted pool sharks. Challenging and realistic, this free online game is just like shooting pool at the pool hall.







Free Auto Backlinks From 1MalaysiaPerumpamaan (nafkah yang dikeluarkan oleh) orang-orang yang menafkahkan hartanya di jalan Allah adalah serupa dengan sebutir benih yang menumbuhkan tujuh tangkai, pada tiap-tiap tangkai mengandungi seratus biji. Allah melipat gandakan (ganjaran) bagi siapa yang dia kehendaki. dan Allah Maha luas kurniaNya lagi Maha Mengetahui.Kedai Backlink,Backlink Percuma

Anak-anak yatim Palestin memerlukan bantuan kita ummat Islam hari ini.. Seandainya tuan puan budiman dan dermawan boleh meringankan beban mereka melalui penajaan anak yatim palestin oleh Aqsa Syarif ~ Aqsa Syarif




Sebagai Tanda Sokongan anda kepada blog ini 'Please Click' mana-mana iklan yang ditaja oleh Nuffnang.Terima kasih di atas keikhlasan anda..



Sumber Maklumat


Baca Lagi ...

Wednesday, June 20, 2012

Permainan » Anti-Terror Force

  

Pom Pom Kebaboom.. Anti-Terror Force
Become a member of an elite terrorist squad in this fast-paced, aim and shoot online wargame.
The compound is swarming with enemy terrorists, and it is your job to eliminate them. As a rising star in the elite squad, this is what you have trained to do.







Free Auto Backlinks From 1MalaysiaPerumpamaan (nafkah yang dikeluarkan oleh) orang-orang yang menafkahkan hartanya di jalan Allah adalah serupa dengan sebutir benih yang menumbuhkan tujuh tangkai, pada tiap-tiap tangkai mengandungi seratus biji. Allah melipat gandakan (ganjaran) bagi siapa yang dia kehendaki. dan Allah Maha luas kurniaNya lagi Maha Mengetahui.Kedai Backlink,Backlink Percuma

Anak-anak yatim Palestin memerlukan bantuan kita ummat Islam hari ini.. Seandainya tuan puan budiman dan dermawan boleh meringankan beban mereka melalui penajaan anak yatim palestin oleh Aqsa Syarif ~ Aqsa Syarif




Sebagai Tanda Sokongan anda kepada blog ini 'Please Click' mana-mana iklan yang ditaja oleh Nuffnang.Terima kasih di atas keikhlasan anda..



Sumber Maklumat


Baca Lagi ...

Saturday, June 16, 2012

CARA MENDOWNLOAD VIDEO DARI YOUTUBE


Sebut nama Youtube semua orang dah tahu banyak video pilihan yang menjadi kegemaran semua peringkat umur di seluruh dunia dizaman ini boleh diperolehi dengan mudah, tapi adakah anda pernah menghadapi masalah line internet slow asyik buffering je.. atau anda ingin membuat koleksi video kegemaran tanpa perlu talian online, cuma pendrive dan terus saja pasang kat DVD Player dan tengok melalui TV biasa atau tv LCD yang besar 52' inci tu ker.. pasang kat Ipod, telefon pintar dan banyak lagi.. Oklah, berikut adalah cara paling mudah nak download video dari youtube...

Mula-mula buka website nie http://www.dvdvideosoft.com/products/dvd/Free-YouTube-Download.htm

 Dah buka KLIK kat 'DOWNLOAD NOW' tu dulu ya..


»STEP A

  
Mula2 anda copy alamatnya / URL sebagai contoh ~ http://www.youtube.com/watch?v=wQQTHj5-itE&feature=youtu.be dan tekan butang Paste diSoftware itu.. anda boleh memilih Quality yang telah diberi atau pilihan anda sendiri..

»STEP B

Apabila anda telah pastekan URL tersebut software ini akan mengambil sedikit masa untuk scan.Fail video akan muncul dan anda boleh terus mendownload.. sekiranya anda memasukkan URL yang bukan dari Youtube, tiada fail video yang akan keluar (reject)

»STEP C

Setelah selesai mendownload, anda boleh abaikan software ini dan terus buka fail Videos dalam komputer anda kerana secara automatik ia disimpan difail tersebut..


Selamat mencuba...




Sebagai Tanda Sokongan anda kepada blog ini 'Please Click' mana-mana iklan yang ditaja oleh Nuffnang.Terima kasih di atas keikhlasan anda..


Buku ini menghidangkan resipi ringkas yang boleh disediakan dalam masa 30 minit bagi anda yang sibuk bekerja atau ibu bapa yang mahu menyediakan makanan yang ringkas, pantas tetapi sangat berkhasiat buat seisi keluarga..
Baca Lagi ...

Saturday, June 9, 2012

CAMERON HIGHLANDS





Beberapa hari yang lepas, penulis telah berkesempatan melawati tempat-tempat percutian dilokasi menarik Cameron Highlands.. Pada asalnya Abang penulis telah merancang hendak berkunjung ke sini bagi menghabiskan musim cuti sekolah bersama keluarga.Tanggal 7 Jun 2012 hari Khamis, kami telah sepakat dan berkonvoi ke sini bersama 3 buah keluarga.. Sebenarnya ini adalah pertama kali penulis menjejakkan kaki ke sini, walaupun telah banyak kali pergi ke Kuala Lumpur dan Ipoh-Simpang Pulai tapi tidak pernah berkesempatan singgah di sini...

  
Dalam perjalanan menuju ke Kem Brinchang keadaan trafik di sini pada jam 1456 Hrs telah pun sesak (jem tanpa roti).. kih2x.

Jam 1525 Hrs kami semua tiba di kawasan Kem Brinchang.

    

Setelah puas berehat dan solat Asar,hampir jam 6 petang Abang penulis mengajak pula kami semua ke Pasar Malam Brinchang.

Inilah Pintu Gerbang Tapak Pasar Malam Brinchang, kelihatan seorang lelaki cina sedang asyik fokus kamera telefonnya.. mungkin dia juga blogger cam penulis..

Suasana Pasar Malam di sini meriah.. kelihatan pengunjung semakin ramai dan padat, maklumlah harga di sini adalah murah jika dibandingkan di tempat lain.. lebih2 lagi apabila hampir lewat malam harga semakin menurun dari sebelumnya.

8 Jun 2012 - Jumaat
    
Setelah bermalam di Kem Brinchang, kami bertolak keluar darinya lebih kurang jam 9 lebih pagi dan menuju ke Taman Agroteknologi Mardi. Suhu di sini ketika kami sampai adalah 22 oC.. Kurang sejuk berbanding ketika kami berada di Kem Brinchang.

  

    

SEKITAR PEMANDANGAN DI KAWASAN LAMAN BUNGA..
    

PEMANDANGAN DI KAWASAN LAIN TAMCH..
    

  
Inilah dia pokok buah Pir..

    

  

  
Inilah dia pokok buah Epal..

    



Just Call Me Senikk Berkata:-
"Jelajah percutian kami berakhir di Factory & Shop - Boh Tea Centre.. sayang sekali penulis tak dapat ambil gambar di sini sebab bateri telefon berkamera tiba2 saja habis.. lupa nak charge semalam (kih2x).Satu pemandangan menarik di sini anda dapat lihat bagaimana ladang teh di lereng bukit dibaja dengan menggunakan kapal terbang lama sayap berkembar yang mana pernah digunakan ketika zaman perang dunia pertama lagi.. Apapun penulis berterima kasih kepada Abang penulis kerana membawa kami semua berkunjung ke sini.. Simpan Laksa dan Kuaci didalam Peti; Ada Masa boleh Kita pergi Bercuti lagi..."





Free Auto Backlinks From 1MalaysiaPerumpamaan (nafkah yang dikeluarkan oleh) orang-orang yang menafkahkan hartanya di jalan Allah adalah serupa dengan sebutir benih yang menumbuhkan tujuh tangkai, pada tiap-tiap tangkai mengandungi seratus biji. Allah melipat gandakan (ganjaran) bagi siapa yang dia kehendaki. dan Allah Maha luas kurniaNya lagi Maha Mengetahui.Kedai Backlink,Backlink Percuma

Anak-anak yatim Palestin memerlukan bantuan kita ummat Islam hari ini.. Seandainya tuan puan budiman dan dermawan boleh meringankan beban mereka melalui penajaan anak yatim palestin oleh Aqsa Syarif ~ Aqsa Syarif




Sebagai Tanda Sokongan anda kepada blog ini 'Please Click' mana-mana iklan yang ditaja oleh Nuffnang.Terima kasih di atas keikhlasan anda..



Sumber Maklumat


Baca Lagi ...


Blogged.my
Kedai Backlink,Backlink Percuma
Hijri Calendar
Kalendar Besar
My Weather✔